Finalment l'ajuntament de Barcelona ha tirat enrere i no destinarà els 200.000 euros pressupostats inicialment pel concert 'Barcelona, ens en sortirem' als terrats i balcons. Després de la desbandada d'artistes, contrariats pel fet que s'hi destinessin diners públics en plena crisi del coronavirus, l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha anunciat que finalment no s'hi destinarà "ni un euro públic" i que serà la productora El Terrat i Mediapro Studio qui n'assumiran el cost. 

En declaracions a Rac 1, Colau s'ha espolsat culpes i ha assegurat que no es tracta d'un "concert de l'Ajuntament", tot i haver fet una roda de premsa de presentació, sinó d'una col·laboració. Un discurs totalment contrari al que va fer en la presentació on va remarcar: "Això és un regal de la ciutat de Barcelona i nosaltres facilitem la funció de servei públic". 

L'alcaldessa ha lamentat la polèmica amb el pressupost i ha assegurat que, per garantir la continuïtat de la iniciativa, la productora va anunciar ahir al vespre, tant bon punt va esclatar la polèmica a les xarxes, que assumiria la despesa perquè no es gastessin diners públics. D'altra banda, Colau es va saltar donar aquest projecte a través de concurs públic, una obligatorietat que té l'ajuntament a partir de despeses superiors o iguals als 18.000 euros tal com la pròpia alcaldessa ha admès.

Malgrat tot, Colau s'ha excusat amb l'excepcionalitat del moment i les aprovacions que han fet durant l'estat d'alarma sense passar per concurs. D'aquesta manera, i sense posar xifres, ha comparat els diners destinats a aquest concert amb les ajudes als sensesostre. L'alcaldessa ha repetit dos conceptes: "transparència i regal col·lectiu" però no ha anat més enllà en els detalls. Tampoc a Catalunya Ràdio on, després de ser entrevistada per Rac1, ha atès les preguntes del periodista Roger Escapa. Malgrat la insistència d'aquest perquè donés els detalls sobre els famosos 200.000 euros, no ha especificat absolutament res.

Per la seva banda, els artistes són els qui han començat a donar llum al repartiment econòmic de l'esdeveniment. Més enllà dels diners destinats a les productores en concepte de recursos tècnics, es desconeix què havien de cobrar els presentadors, Andreu Buenafuente i Clara Segura. I pel que fa als cantants, a uns se'ls oferia a canvi d'una quantitat rebaixada, 1.500 euros en el cas de Txarango i a d'altres de forma gratuïta com ha afirmat el cantant dels Pets, Lluís Gavaldà. En declaracions a Catalunya Ràdio, l'artista Clara Peya ha titllat "d'aberració" el pressupost i no entén d'on surten els diners "sabent el que cobrem els artistes".

Colau ha demanat disculpes tot i que no ha acceptat cap error més enllà del com s'ha informat i ho ha atribuït a un mal sistema "de comunicació". També ha apelat a les emocions personals: "Estic trista perquè s'hagi creat aquesta polèmica per una iniciativa que és un homenatge a la ciutadania".