Barcelona en Comú ha apujat un 40% el sou a l'alcaldessa, Ada Colau, i un 27% a tots els regidors. El partit entén que estar en primera línia del govern comporta una sobrecàrrega de treball que perjudica la conciliació.

Segons ha avançat El País, els comuns han aprovat sumar un complement al sou de 2.200 euros mensuals nets que cobraven durant el mandat anterior, d'acord amb el codi ètic del partit. L'alcaldessa rebrà 900 euros més al mes, un augment d'un 40%. Els regidors, 600 euros més (+27%), i els comissionats, 300 (+13%).

Els complements no modifiquen el codi ètic, assenyala el partit, sinó que són una mesura pal·liativa per compensar les llargues jornades de treball que comporta representar el govern.

Els salaris oficials els estipula l'Ajuntament. El de l'alcaldessa, per exemple, és de 100.000 euros, però els comuns van decidir lliurar la diferència a un fons social del partit i aquest el donava, a través d'un concurs, a organitzacions de la ciutat.

Els regidors i comissaris, principalment, han alertat que 2.200 euros no compensaven una dedicació de moltes hores diàries de feina fora de casa. L'organització, explica al mateix mitjà el portaveu del partit, Enric Bàrcena, va fer una “diagnosi de gènere”, en què va constatar “incompliments flagrants en matèria de conciliació, amb jornades eternes, una sobrecàrrega de treball que impactava en la vida quotidiana”. A més, la Comissió de Seguiment del Codi Ètic va assenyalar “que es desatenien els punts sobre conciliació”.