L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el Govern imposa per fer front al coronavirus són "arbitràries". En un acte electoral sobre municipalisme ha dit que "sembla que es tingui més en compte els motius electorals que altres criteris" i ha afegit que les mesures "sovint són contradictòries".

Hores després que el Govern hagi anunciat una lleugera obertura en les restriccions –dues hores més per obrir la restauració, obertura de gimnasos i equiparació de llibreries a sector cultural- Colau ha denunciat que el Govern "es desentén dels efectes" que provoquen les mesures mentre "les fa i les desfà".

Colau ha acusat el Govern "d'incompetència i incompareixença" i ha dit que l'executiu no ha comptat amb els ajuntaments per gestionar la pandèmia.

Crítiques pels fons europeus Next Generation

Colau també ha titllat de "vergonyós" i "inaudit" que el Govern hagi anunciat en plena campanya electoral pel 14-F els projectes susceptibles d'optar als fons d'europeus Next Generation i li ha retret que no hagin comptat amb els municipis.

Ada Colau Joan Carles Gallego acto capaña 14-f comuns - ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat que les restriccions que el Govern imposa per fer front al coronavirus són "arbitràries". / ACN

"Setmanes sense dir res i just en campanya electoral treuen els projectes pels quals no han comptat amb el món municipal", ha sostingut durant un acte a la seu barcelonina dels comuns al costat del número dos de la llista d'En Comú Podem als comicis catalans, Joan Carles Gallego.

Falta de municipalisme

Colau ha lamentat que la Generalitat no hagi pactat amb els ajuntaments els projectes indicats per Catalunya per poder optar als fons Next Generation UE i ha censurat que, entre els 27 seleccionats, s'incloguin iniciatives de "grans empreses de l'Ibex 35 amb les quals critiquen que l'Estat treballi".

En aquest sentit, ha alertat que falten temes "tan obvis" com el Besòs, "la zona més densa de tota Catalunya" i "una de les àrees amb més indicadors de vulnerabilitat social": "És un exemple molt concret d'on està la Generalitat", ha asseverat.