El Col·lectiu Praga i les associacions Drets, Coordinadora de l'Advocacia de Catalunya, Juristes pels Drets Humans i ServidorsCAT, han expressat el seu rebuig a les resolucions del jutge Pablo Llarena en un comunicat conjunt. Després d'haver analitzat les interlocutòries que ahir va emetre el Tribunal Suprem, les associacions exigeixen a l'Estat Espanyol la rectificació urgent i l'alliberament de tots els empresonats.

Els col·lectius afirmen que no hi va haver cap aixecament públic ni violent al mes d'octubre, per la qual cosa no existeix el delicte de rebel·lió. Per aquest motiu, consideren que no hi ha cap dels requisits per acordar presó provisional i titllen la mesura de "desproporcionada i cruel". 

A més, sostenen que els supòsits de malversació de fons públics no consten acreditats per cap institució de verificació de comptes públics i que les valoracions sobre les ideologies dels processats són "frontalment contràries als drets fonamentals de la llibertat ideològica".

 

Per aquests motius, exigeixen "la rectificació urgent i l'alliberament de tots els representats polítics i socials empresonats i el ple respecte a les institucions que representen el poble de Catalunya".