Els Mossos d’Esquadra investiguen l’atac amb còctels Molotov que ha patit el periodista ucraïnès de tendència prorussa Anatoli Sharí (Anatoly Shariy​) a casa seva, a Roda de Berà, on viu amb la seva dona i el seu fill. Segons han explicat fonts de la policia catalana, al voltant de dos quarts de cinc de la matinada un desconegut s’ha apropat fins a l’exterior de la finca, al carrer dels Pescadors de Roda de Berà, al Tarragonès, i ha llençat un objecte incendiari contra la façana de la casa, deixant greus desperfectes. 

 

La Unitat d’Informació de la regió del Camp de Tarragona, ara per ara, ha assumit la investigació. No consta que Anatoli Sharí, de 45 anys, ni la seva dona, Olga Sharí, ni tampoc el fill que tenen en comú, hagin pres mal en l’atac perpetrat aquesta matinada. La feina ara serà poder identificar a la persona que ha accedit fins al carrer on viuen i ha llençat el còctel Molotov i, alhora, poder aclarir què ho ha motivat. D’enemics, a Sharí, no n’hi falten. A més dels ucraïnesos que l’acusen d’estar al servei del Kremlin de Putin i no d’Ucraïna, d’on n’és fill, també ha estat involucrat, com a periodista, en investigacions que ha fet per treure a la llum conxorxes de corrupció política i de tràfic de drogues al seu país. 

Sense protecció policial

Ja amb la guerra entre Ucraïna i Rússia en marxa, després de la invasió del Kremlin a les zones ucraïneses, diverses persones van localitzar on vivia Anatoli Sharí i li van fer un escarni davant de casa seva, amb banderes ucraïneses. En aquell moment es va decidir que els Mossos d’Esquadra donarien protecció a l’home i a la seva família, que havia rebut diverses amenaces, però finalment no es va portar a terme. L’home va arribar a ser arrestat per la Policia Nacional per tal de ser extradit a Ucraïna, on les autoritats d’allà, tot i estar en guerra, el reclamaven. Finalment, aquesta petició va quedar arxivada i Espanya no va entregar el periodista a Ucraïna. 

 

L’episodi d’aquesta matinada és un salt qualitatiu en els atacs i amenaces que ha rebut els darrers mesos el periodista i la seva família. Segons expliquen des de la família, ja van rebre amenaces que els atacarien a casa seva i que calarien foc a la residència de Roda de Berà i que l’objectiu era el fill de la família, que sortosament no ha pres mal en l’atac d’aquesta nit a Roda de Berà. Les amenaces rebudes i a qui vinculen amb aquest atac amb còctels Molotov és la màfia que controla la venda de la droga que Anatoli Sharí ha volgut desmantellar amb les seves investigacions. Ara serà feina dels Mossos d’Esquadra poder-ho esbrinar.