El problema dels coàguls amb la vacuna AstraZeneca es produeixen més en dones que no pas homes, i en les franges joves de població, segons ha indicat el regulador britànic de medicaments. Tot  i això, ha precisat que la diferència de l'impacte entre homes i dones no és molt gran, encara que existeix.

Fins ara el regulador britànic només havia indicat que la incidència dels coàguls estava relacionada amb l'edat i no s'havia establert cap vincle amb el sexe, amb l'argument que s'havien vacunat més dones que homes, segons l'agència Reuters. "Ara hi ha algunes evidències que la taxa d'incidència reportada és més alta en les dones en comparació amb els homes, tot i que no es veu en tots els grups d'edat i la diferència continua sent petita", ha indicat l'Agència de Regulació de Medicaments i Productes Sanitaris (MHRA) en les seves actualitzacions setmanals sobre els coàguls.

Reuters

"El regulador britànic diu que hi ha proves que els coàguls d'AstraZeneca es produeixen més en dones que en homes", titula Reuters

També s'ha confirmat que el problema dels coàguls, tot i ser poc habitual, afecta les franges més joves. Alguns països, com la Gran Bretanya, han recomanat que només les persones més grans de certa edat rebin la vacuna d'AstraZeneca.

L'agència britànica ha insistit que, de totes maneres, la incidència d'aquestes trombosis és molt minoritària. Segons les seves dades, la incidència de casos de coàguls rars i nivells baixos de plaquetes és actualment al Regne Unit de 10,5 per milió de dosis, en comparació amb el 9,3 per milió de la setmana passada.

En total al Regne Unit, s'han registrat 242 casos de coàguls, 6 dels quals després de la segona dosi. Fins al 28 d'abril s'han donat 22,6 milions de primeres dosis de la vacuna AstraZeneca a la Gran Bretanya, amb 5,9 milions de segones dosis. Per tot això el regulador britànic, demana que la gent es vacuni, perquè els beneficis superen els riscos de forma evident.