La CNN ha explicat en un reportatge sobre les noves formes de protesta que estan apareixent a nivell mundial, que manifestants catalans mantenen contactes xifrats amb manifestants de Hong Kong.

"Els moviments de protesta actuals a tot el món tenen molt en comú. Hong Kong i els grups de protesta catalans, per exemple, han estat compartint tàctiques sobre la manera de tractar amb la policia, i per invocar la lluita de l'altre en les seves trobades, assenyala un expert", indica la televisió americana.

La CNN se centra en els casos de les protestes de Hong Kong, Xile i el Líban, però en el cas dels primers hi veu moltes similituds amb la protesta catalana. "A Barcelona, els manifestants independentistes han estat utilitzant missatges xifrats per comunicar-se amb els seus homòlegs de Hong Kong, segons Julie Norman, professora de Política i Relacions Internacionals a l'University College London.

La televisió recorda que la setmana passada es van produir "protestes violentes" a Catalunya, després de "les llargues penes" que es van dictar contra els dirigents independentistes a la sentència de l'1-O.