Amb la crisi diplomàtica amb Algèria sobre la taula, juntament amb el seu detonant: el canvi de posició del govern espanyol sobre el Sàhara Occidental, hi ha una altra crisi que no s'ha tancat i plana al voltant de les anteriors. Es tracta de l'espionatge a l'Executiu de Pedro Sánchez. En els darrers dies, els membres del govern espanyol han començat a assenyalar Rússia com a possible responsable. I si bé ara és l'enemic públic número u, aquest no és l'Estat que encapçala les travesses de la majoria de forces polítiques que apuntava al Marroc, un sospitós molt més inconvenient per al govern espanyol. En mig d'aquest embolic, el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha confirmat a El Confidencial que descarten la hipòtesi que el Marroc hagi pogut robar informació del mòbil del president espanyol

L'afirmació del CNI descarta de pla que el canvi de postura unilateral del govern epsanyol respecte al Sàhara estigués motivat per un xantatge de Rabat. Els serveis d'Intel·ligència també han insistit que no hi va haver cap error de seguretat per part seva en la revisió dels telèfons, ja que segons remarquen, per detectar que un dispositiu ha estat contagiat amb Pegasus cal que se'ls lliuri el terminal. "En altres etapes, els ministres ens facilitaven amb regularitat els seus telèfons per netejar-los", expliquen les fonts mentre lamenten que ara no sigui "una cosa habitual", afirmen les fonts de El Confidencial que mostren una actitud crítica amb la política de seguretat de l'actual govern espanyol. Aquestes mateixes fonts també afirmen que oficialment mai es reconeixerà si va ser Mohammed VI va ser qui va espiar l'Executiu de Sánchez, malgrat que no descarten aquesta possibilitat. 

Tensió amb Algèria 

El canvi de postura del govern sobre el Sàhara està al centre de diverses polèmiques, per una banda, la ja comentada, que el Marroc impulses el canvi a través de l'espionatge i el xantatge. Per altra banda, la crisi diplomàtica amb Algèria que segueix copant titulars. Sense anar més lluny, el país ha titllat el ministre d'Assumptes Exteriors d'Espanya, José Manuel Albares, de "piròman" per vincular els interessos del país nord-africà amb els de Rússia, i ha qualificat de "grotesc" el seu "espectacle diplomàtic". En un article d'opinió, l'agència estatal de notícies, Algérie Press Service, lamenta que Albares hagi aconseguit "manipular" l'Alt Representant per a la Política Exterior de la Unió Europea i "company de partit", Josep Borrell, per "embrutar la credibilitat d'aquesta important institució comunitària" amb la publicació d'un comunicat de premsa "infundat" contra Algèria.