L'eurodiputat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha respost aquest dijous al també eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas que "és normal que a un partit capaç d'acompanyar un racista com Manuel Valls l'ofengui i el violenti la democràcia". D'aquesta manera, ha replicat a les declaracions de Cañas, que ha dit que se sent "ofès" i "violentat" pel fet que Puigdemont pugui caminar "lliurement" pel Parlament Europeu.

A través de Twitter, el president Puigdemont ha afegit que allò que li permet caminar lliurement per l'Eurocambra se'n diu "democràcia" i afirma que entén que per a un "supremacista" això no tingui valor.

En una entrevista a l'ACN, Cañas ha assegurat que cal "evitar" que Puigdemont, Comín i Ponsatí estiguin "a la casa de la democràcia europea" i veu "segur" que l'Eurocambra els aixecarà la immunitat.

"M'agradaria que estiguessin a la presó, que és on haurien d'estar, i no aquí", afegeix. A més, l'eurodiputat de Ciutadans considera una "desgràcia" el possible indult als líders independentistes per "aconseguir aprovar uns pressupostos", en referència a la negociació del govern espanyol.

Per Cañas, cal "endurir" les condemnes pels delictes de rebel·lió i sedició i "tipificar" en el Codi Penal els "cops d'estat civils" com el que considera que hi va haver a Catalunya l'octubre del 2017 per tal "d'evitar dubtes".

Carrizosa s'hi torna

Qui també ha entrat en la picabaralla és l'actual líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, que ha replicat a Puigdemont etzibant-li que si respectés la democràcia, hauria de tornar a Espanya per retre comptes amb la justícia i no haver-se exiliat després d'utilitzar els recursos de tots per fer "un cop que va violentar la majoria de catalans".

Carrizosa no s'ha quedat aquí i  ha recordat al president a l'exili: "Parla el que va posar a dit Torra, prolífic autor d'escrits xenòfobs".