L'exdiputat de Podem Albano Dante Fachin ha clavat una cleca dialèctica al candidat d'Unides Podem, Jaume Asens, després que aquest ha exigit la compareixença del president Quim Torra perquè doni explicacions sobre la investigació de la Guàrdia Civil als CDR detinguts, que suposadament l'implica.

"Em sembla que els Comuns cometen un error molt greu entrant al joc de les filtracions de les clavegueres d'Estat. I no només per Torra. Crec que l'únic que aconsegueixen és legitimar l'estratègia criminalitzadora contra milers de persones. I potser 4 vots. O cap", ha advertit Fachin a Asens. 

En termes similars s'ha expressat la també exdiputada dels comuns Àngels Martínez Castells, que ha recordat a Asens que "escampar fang és de manual en situacions desesperades".

"No ho entenc. És de manual escampar fang en situacions desesperades, i en Jaume Asens ho sap. Participar-hi és entrar en el joc brut. Em sap greu per tot el malestar que comporta (i la baixesa a que obliga)", ha indicat.

L'exdiputat de la CUP Antonio Baños ha anat més enllà i ha demanat a Torra que no compareixi al Parlament per aquesta qüestió, perquè seria "avalar un segrest i un muntatge". "President Quim Torra ni se li acudeixi comparèixer per avalar un segrest i un muntatge. Al contrari! Volem una comissió parlamentària que porti al Parlament els comandaments de la Operación Judas. Són ells qui s'han d'explicar!", ha indicat.

"Això que ha fet l'amic Asens és un molt molt molt greu error. I una taca a la seva trajectòria antirepresiva", ha apuntat.