El periodista Antonio Baños ha carregat amb ironia contra el diputat dels Comuns al Congrés, Jaume Asens, que ha intervingut aquest dimecres al programa Planta Baixa de TV3, afirmant que "no és una bona idea condicionar l'aprovació d'uns pressupostos a la seva execució".

"Visca, Baldrick! Aixó d'aprovar uns pressupostos sense voler cobrar la pasta és el pla més astut des de que el 15M va decidir fer la revolució infiltrant-se en el Gobierno disfrassats de ministros, nyec".  Així s'ha expressat Baños, a través del seu compte de Twitter ha fet referència a "Baldirick" el nom de diversos personatges de ficció que apareixen a la històrica comèdia anglesa de la BBC, Blackadder

 

"Dos debats diferents"

Una piulada que ha fet l'exdiputat de la CUP després d'una connexió en directe amb Planta Baixa, en què ha afirmat que existeixen "dos debats diferents: un és el pressupost i l'altre és l'execució del pressupost."

"Jo crec que ara és un moment polític on també es pot parlar de l'execució del pressupost, però jo crec que no és una bona idea condicionar l'aprovació d'uns pressupostos a la seva execució" ha afegit.

La taula de diàleg 

També ha fet referència a la taula de diàleg expressant que  "L'execució és una qüestió bàsicament tècnica i s'ha de buscar els mecanismes per fer-ho efectiu, però aquests mecanismes es poden trobar a la taula de diàleg que hi ha entre els dos governs que és on històricament normalment s'han discutit aquestes qüestions".

Sánchez separa les qüestions 

Unes declaracions que arriben just després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, intervingués al 40è Congrés del PSOE recordant que els pressupostos i la taula de diàleg no estan vinculats

Amb això Sánchez responia al missatge d'ERC, que avisava que no podrien entrar en negociacions de pressupostos si no hi havia avenços en la taula de diàleg. 

En el mateix congrés, el president del govern espanyol també va refredar una possible reforma constitucional o la revocació de la inviolabilitat constitucional del Rei. Malgrat que li agradaria impulsar-ho, ha recordat que cal el concurs del PP per tocar la Constitució espanyola.

Apartar el full de ruta 

Posteriorment, en una entrevista a la Cadena SER, Pedro Sánchez va insistir que calia deslligar la taula de diàleg dels pressupostos de l’Estat, i deixar per a altres fòrums el “full de ruta” que tinguin per al conflicte polític.

En aquest sentit, el president del govern espanyol va explicar que els republicans li estan reclamant inversions i “polítiques progressistes”. I ha defensat que els compromisos de legislatura ja s’estan complint.

Imatge principal: Antonio Baños a TV3 / TV3