El director fundador del Martin Luther King Institute, Clayborne Carson, ha reiterat que el que l'interessa del moviment independentista és que busca els seus objectius de forma "no violenta tal com feia el propi activista nord-americà o Ghandi". Carson ha recordat, però, que Luther King no defensava un moviment "per la separació", sinó que apostava per a la unió.

En declaracions als mitjans en ocasió de la conferència del president de la Generalitat, Quim Torra, Carson ha parlat de les tensions, que al seu entendre, existeixen arreu del món entre els drets humans i els nacionalismes. "Cal assegurar que per damunt de tot hi hagi la defensa dels Drets Humans", ha declarat. El professor també ha parlat de totalitarismes i ha dit que són "el gran perill del món". Per això, ha apostat per "comunicar bé" els drets entre la ciutadania. Amb tot, ha recordat que en ple segle XXI els mateixos governs que protegeixen els drets civils "violenten els Drets Humans", i ha citat les polítiques d'immigració del president nord-americà Donald Trump.

Finalment, Carson ha confirmat que ha mantingut correspondència amb el president d'Òmnium Jordi Cuixart i s'ha mostrat "impressionat" per l'interès de Cuixart en Martin Luther King. "Espero poder-lo conèixer en persona i discutir sobre l'activista", ha admès.