Clatellada de l'economista Xavier Sala-i-Martin al socialista Salvador Illa pel que ha dit de la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs. En una entrevista aquest dilluns el matí, el candidat del PSC a la Generalitat s'ha mostrat decebut amb l'inici de la legislatura de Borràs a la Cambra catalana i ha advertit que si segueix en la mateixa línia, toparà amb el PSC. Un fet que Sala-i-Martin ha titllat de "cinisme tragicòmic".

Illa considera que va Borràs va fer un discurs d'inici "de parts" i ha exigit a la líder de Junts que sigui la presidenta de tots els catalans i catalanes. "No és un discurs que correspongui a una persona que representa la segona institució de Catalunya i que es deu a tots els diputats. Parlava de repetir un fracàs. Si va per aquí, ens trobarà de front", ha avisat el socialista.

Davant això, Sala-i-Martin ha replicat les declaracions amb contundència a través d'una piulada i ha acusat el PSC de ser cínics."El cinisme dels socialistes comença a ser tragicòmic: quan guanyen les eleccions estan autoritzats a perseguir, engarjolar i silenciar la meitat de la població que no els agrada. Però quan perden, aleshores exigeixen que el guanyador 'governi per a tothom'. Ja n’hi ha prou, Illa!", ha demanat.

sala

La candidatura d'Illa

També aquest dilluns Illa ha reafirmat la seva posició de "guanyador de les eleccions" i ha insistit que, tot i no tenir els suports necessaris, es presentarà a la investidura, que s'haurà de fer abans del 26 de març. Així li comunicarà a Borràs en la roda de consultes, a qui ha exigit que respecti el seu dret de presentar-se. 

Salvador Illa Laura Borràs Parlament Pool Efe

Imatge: Salvador Illa i Laura Borràs al Parlament / EFE

Al seu entendre, el 14-F va guanyar "una força amb argument diferent que l'independentisme" i, per tant, té el dret moral de presentar-se. Tot i això, cal recordar que Borràs, com a presidenta del Parlament, té la potestat d'acceptar-ho o no. 

Fins al moment, segons ha assegurat, només ha tingut converses formals amb els comuns per arribar a un acord, tot i admetre que ha parlat de manera informal amb altres formacions com ERC, Cs o el PP, amb qui descarta, a priori, una entesa.

Imatge principal: L'economista Xavier Sala-i-Martin  / Roberto Lázaro