L’exconsellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, va participar ahir a l’Hora Solidària a Perpinyà, que organitza setmanalment Comitè de Solidaritat Catalana per donar suport als presos polítics, així com els consellers exiliats. “És emocionant. He vist que la gent us veu, us mira”, va dir Ponsatí, tal com es percep en un vídeo que ha publicat la cadena local Ràdio Arrels en el Youtube.

Aquest acte, per Ponsatí,  “no és només cantar cançons. Això és estar present i mantenir ben alçada el missatge de la nostra lluita i la nostra llibertat”.

Per això, va donar les gràcies als assistents per acudir cada dijous a aquesta concentració, així com per persistir en la lluita i continuar amb aquesta mobilització setmanal. “Sé que ho seguireu fent fins a la victòria perquè no pararem fins que guanyarem”, va ressaltar.

Celebració a Elna

Per primer cop, ahir va acudir la policia durant la celebració de l'acte, que va demanar la documentació als participants.  Això coincideix amb l’arribada de l’alcaldia de Louis Aliot, del partit ultradretà Front Nacional de Marine Le Pen. Aquest es va imposar en les eleccions municipal del 28 de juny i, d'aquesta manera, va posar punt final a nou anys d’hegemonia de Jean-Marc Pujol, del partit Unió per un Moviment Popular, de l’expresident Nicolas Sarkozy.  

Precisament, per protestar per l’arribada de l’extrema dreta al consistori, Comitè de Solidaritat Catalana va decidir que un cop al mes aquest acte sortiria de Perpinyà. Per això, el pròxim dijous 20 d’agost l’Hora Solidària se celebrarà a Elna, una localitat a 14 quilòmetres de Perpinyà on governa el Partit Comunista. En concret, se celebrarà a dos quarts de set davant l’edifici de la Maternitat. Serà el primer cop que es fa fora de Perpinyà.