El Govern, la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona s'han unit aquest dissabte al migdia per fer una crida a lluitar contra les violències masclistes en l'acte institucional del 25-N. "Cal trencar els silencis. Tots som observadors i podem intervenir", ha assenyalat el manifest conjunt de les tres institucions llegit per la periodista Danae Boronat a la plaça de Sant Jaume. Per la seva part, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha recordat les 14 dones víctimes de violència masclista aquest 2023 i ha reclamat als homes que facin "un pas endavant". "La societat ha de ser valenta, però especialment els homes, per trencar amb el masclisme. Assenyaleu les actituds intolerables d'amics, familiars i companys de feina", ha demanat Verge.

🔴 Manifestació del 25-N a Barcelona, DIRECTE | Última hora del Dia Internacional contra la Violència de Gènere
 

La titular d'Igualtat i Feminismes ha apuntat que per erradicar la violència masclista "no n'hi ha prou amb més recursos" perquè aquesta "xacra forma part del sistema, de la cultura i de la quotidianitat". En aquesta línia, ha demanat una "resposta urgent de tota la societat". "Cal que els homes facin un pas endavant i accelerin la marxa. Comptem amb vosaltres i us estem esperant", ha insistit. Verge ha participat en l'acte acompanyada d'altres representants de la Generalitat, com la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart; i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.

"Hem de canviar l'actitud i les preguntes que ens fem. I deixar de dir que les dones siguin valentes a denunciar, trencar el silenci i demanar ajuda. Cal que la societat també sigui valenta", ha recalcat la consellera d'Igualtat i Feminismes, que ha recordat el pla nacional de prevenció de les violències masclistes, el qual compta "amb 43 milions d'euros i més de 200 accions". "Volem fer un crit per dir a les dones que no estan soles, que estem al seu costat amb més recursos que mai", ha subratllat Verge en el seu discurs.

Per la seva banda, la presidenta delegada de l'àrea de Feminismes i Igualtat de la Diputació de Barcelona, Eva Baró, ha remarcat la importància que "tres de les principals institucions del país donin avui un missatge sòlid, inequívoc i contundent contra les violències masclistes". "Es tracta d'una violència estructural i que ha de ser erradicada. I per fer-ho possible cal la implicació a tots els nivells, és una lluita compartida", ha compartit Baró. També ha intervingut Maria Eugènia Gay, la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, per defensar que "és un deure universal vetllar pels drets de les dones, i més davant l'auge de tota forma de violència contra les dones".