Ciutadans sí que farà un cordó sanitari a les eleccions espanyoles del 28-A. Però no serà a l'extrema dreta de Vox, sinó als socialistes. L'executiva del partit ha ratificat aquest dilluns, per unanimitat, que no hi haurà cap pacte postelectoral ni amb Pedro Sánchez ni amb el PSOE, encara que prescindeixin del president espanyol. L'acusen de ser un aliat de l'independentisme.

D'aquesta manera, la formació d'Albert Rivera ha tancat per primer cop la porta a una possible aliança amb els socialistes. "Ni amb el PSOE ni amb Pedro Sánchez", ha deixat clar el secretari general, José Manuel Villegas, en la roda de premsa posterior a l'executiva. "Sánchez és el PSOE i el PSOE és Sánchez", ha justificat.

En aquest sentit, Villegas ha assegurat que, en aquest moment, el PSOE és el que és, i que no tenen la certesa de si n'hi haurà un altre. El dirigent unionista, però, ha circumscrit aquest cordó sanitari a les eleccions espanyoles del 28 d'abril.

Villegas ha defensat que, amb aquest veto, volen "enviar-los a l'oposició perquè reflexionin i pensin si volen lliurar-se de l'etapa negra que estan vivint". Ha cridat a "aconseguir una majoria alternativa" perquè "els extremistes i populistes no tinguin capacitat de decisió", en referència també a Vox.