Constitucionalistas. Aquest és el nom del nou partit que han creat a Catalunya els crítics d'Albert Rivera a Ciutadans, segons ha avançat el digital Crónica Global. El logotip d'aquesta nova formació conté la C, com la de Cs, i un fons groc.

Els creadors del partit són militants i regidors del Vallès Oriental, però estan pendents de posar-se en marxa també al Maresme, Barcelona i altres punts de l'àrea metropolitana. També es plantegen ser a Múrcia, Canàries i Castelló. 

El president de Constitucionalistas és José Antonio Navarro i, en declaracions al citat digital, ha assegurat que volien "recuperar l'esperit inicial de Ciutadans, per poder pactar en funció de propostes i projectes sense posar per davant interessos partidistes o personals, i pretenem també recuperar una organització més horitzontal, sense aquesta dictadura interna que ha imposat Carrizosa.

Sembla que Carlos Carrizosa, el president de Cs al Parlament, no agrada a molts sectors de la formació; segons Navarro, "ha creat un gran malestar intern en els últims mesos" i se'l caracteritza per "la bronca permanent".

El responsable de Constitucionalistas, que es va registrar com a partit al Ministeri de l'Interior el passat 11 de setembre, és Francisco Sánchez, un policia local de diversos municipis del Vallès Oriental. Sánchez explica al Crónica Global que la seva intenció és "recuperar el treball a les agrupacions, buscar mètodes més bons de participació i demostrar que els militants estan vius i volen millors eines per comunicar i defensar les seves propostes".

Constitucionalistas neix, segons els seus creadors, com a resposta a la falta d'acció política de Cs tot i tenir 36 diputats al Parlament. En la mateixa línia, critiquen que la formació que lidera Albert Rivera hagi "abandonat el món local"