La portaveu de Ciutadans en el Parlament, Lorena Roldán, ha rebutjat un eventual suport del seu partit a la investidura de Ada Colau com a alcaldessa i només contempla votar el candidat del PSC, Jaume Collboni, com a "mal menor", per impedir que l'alcaldia caigui en mans de "populistes o separatistes". 

La candidatura de Barcelona pel Canvi-Cs va obtenir 6 regidors a les eleccions, 3 de Ciutadans i 3 d'independents, entre els quals es troba Valls. Tot i que l'exprimer ministre francès ja va avançar que votaria favorablement a la investidura de l'alcaldessa, ara, els altres tres regidors han anunciat que el seu vot serà contrari. Tanmateix, això no suposaria cap canvi, ja que amb els tres vots positius sumats als dels socialistes i els comuns Colau ja obtindria prou majoria per governar.

La dirigent de Ciutadans ha argumentat que el seu partit no permetrà que la capital catalana "caigui en mans de populistes" ni d'independentistes i, així, ha assenyalat que l'"únic candidat que compleix unes condicions mínimes" com a "mal menor" és Collboni.

"Si depèn de nosaltres poder impedir que hi hagi un alcalde nacionalista o populista a la ciutat de Barcelona, els nostres regidors serviran per fer-ho. Intentarem tot allò que estigui a les nostres mans ", ha afirmat Roldán en referència a la posició del grup de Barcelona pel Canvi-Cs, que compta amb tres regidors de la formació taronja i tres més - comptant Valls - independents.

En aquest sentit, i preguntada si això podria implicar un vot diferenciat en el grup de Barcelona pel Canvi-Cs, ha contestat: "Comptem amb la candidatura sencera, així ho hem decidit" perquè, ha insistit, "la nostra opció prioritària" és donar suport a Collboni, un candidat que "no representa ni el populisme ni el separatisme".

Roldán ha justificat el veto del seu partit a Colau perquè l'alcaldessa ha estat la "crossa" i el "baló d'oxigen del separatisme" durant els quatre anys del seu mandat, que a més, segons el seu parer, han sumit a Barcelona en l'"ostracisme".