Des de Brussel·les, el president Carles Puigdemont no podrà fer de president. Així ho ha recordat Carlos Carrizosa, portaveu de Ciutadans al Parlament, a Junts per Catalunya. "És evident que un president fugit de la justícia no pot prendre possessió ni exercir el seu càrrec", ha assegurat aquest dissabte en declaracions als mitjans. "El senyor Puigdemont no pot fer de president mentre estigui fugit. El principi de realitat és quelcom que tots hem d'atendre", ha insistit.

En aquest sentit, Carlos Carrizosa ha acusat Carles Puigdemont de viure en una "realitat paral·lela", i ha assenyalat que "van ser ells qui van escollir posar a les seves llistes persones que és dubtós que puguin exercir el càrrec". Li ha recriminat que "no pot continuar governant d'esquena a la majoria de catalans", i ha demanat que torni a l'Estat espanyol "a donar la cara davant la justícia com qualsevol altre ciutadà que és requerit".

Malgrat que la suma dels independentistes és més elevada, el portaveu de Ciutadans ha reivindicat la primera posició del seu partit i ha apel·lat a una majoria que vol canviar de rumb. "Hi ha hagut un triomf incontestable de l'opció política que volia acabar amb el procés", ha dit. També ha apuntat que "el projecte independentista ha demostrat que ha retrocedit i que no està cohesionat".

Carrizosa ha respost als retrets del popular Xavier García Albiol, que ha demanat a la formació taronja per què no ha iniciat converses. "Em sembla sorprenent que des d'un grup que estarà al grup mixt se'ns digui què hem de fer o quines reunions hem de tenir", ha replicat.