Segons Ciutadans, ha quedat evidenciat que el president espanyol Pedro Sánchez s’ha “hipotecat” amb els partits independentistes. Així ho ha assegurat aquest dilluns la seva diputada al Parlament, Sonia Sierra, que ha situat en aquesta “hipoteca” l’aixecament del control dels comptes de la Generalitat o que s’estigui parlant d’un acostament dels presos polítics. És per això que li ha preguntat “quines lletres més per pagar li falta d’aquesta hipotètica”.

La diputada de Ciutadans també s’ha referit a la proposta de reforma constitucional de la ministra Meritxell Batet, sobre la qual ha advertit que “no es pot reformar per aquells que mai no estaran contents”. En aquest sentit, ha assegurat que els independentistes “no volen reformar la Constitució, sinó trencar Espanya”.

Per altra banda, Sierra també s’ha referit al veto d’un acte de Ciutadans aquest dissabte a Vic, on van ser increpats per un grup d’independentistes. Segons la diputada, això demostra que hi ha una “fractura social”. “Ens van insultar i amenaçar. Com poden negar la fractura social?”, ha preguntat. També ha posat com a exemple l’acte de Societat Civil Catalana a la UB de dijous passat, suspès per una protesta.

Sobre la plantada d’Inés Arrimadas a la ronda de contactes del president Quim Torra, per no haver retirat la pancarta el llaç groc del Palau de la Generalitat, Sierra ha dit que “si de veritat vol dialogar, ha de fer passes". "El senyor Torra ha de deixar d’insultar els catalans”, ha afirmat. “Dir que Espanya és una dictadura no ajuda a acabar amb aquesta fractura social”, ha afegit.

Finalment, la diputada de Cs ha anunciat que han registrat al Parlament una proposició de llei de protecció als denunciants de corrupció, una iniciativa que ja havia impulsat però a la qual ara s'han afegit "modificacions per millorar-la".