El portaveu adjunt de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha acusat el Govern de participar del "boicot" contra les famílies que han demanat escolaritzar els fills en castellà. Carrizosa ha anat més enllà i ha assegurat que l'Executiu no ha protegit els menors. Per això, ha presentat una proposta de resolució en què insta el Govern a "vetllar pel benestar dels menors".

En roda de premsa al Parlament, Carrizosa s'ha referit a l'informe del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, sobre la "vulneració" de drets de menors a les escoles catalanes i que recull el cas d'una família de Mataró i una altra de Balaguer. 

Concretament, el diputat de Ciutadans ha assenyalat que, en el cas de Balaguer, la família va patir "una campanya de recollida de firmes contra els nens i la filtració de dades dels menors" als mitjans de comunicació. Fins al punt, que la família, propietària d'un negoci, va haver de tancar pel boicot. 

Segons Carrizosa, "el més greu" és que la Generalitat "va acollir i va donar suport" a aquest boicot i que quan l'escola dels nens "va cedir les seves instal·lacions per a la campanya", el Departament d'Educació "no va fer res per evitar-ho".

"Volem que el Govern en comptes de fer propaganda s'ocupi dels problemes dels nens i no participi en el seu assetjament", ha recalcat.

Judici 9-N

Carrizosa també s'ha referit al judici pel 9-N. Diu que ha vist Artur Mas "molt còmode tapant la corrupció intolerable del seu partit amb el 9-N" durant la declaració aquest dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En la seva opinió, Mas se sent "com peix a l'aigua" donant explicacions sobre l'organització del procés participatiu. "No sé si estarà igual declarant per la corrupció sistèmica" de CDC, ha afegit en referència als judicis pel cas Palau i les investigacions pel 3%, que apunten al presumpte finançament irregular del partit.