Gesticulació de Ciutadans per a la campanya catalana, però fora del país. El líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, i el candidat de la formació a les eleccions europees, Jordi Cañas, s’han plantat aquest dimarts al centre de Madrid per desplegar una pancarta en “homenatge” a tots els jutges i fiscals que durant el procés han perseguit l’independentisme. Ho han fet a les portes del Tribunal Suprem, on s’han fet la fotografia i prou. Perquè no s’hi han reunit amb cap dels juristes als quals feia referència la seva pancarta: “Gràcies a jutges i fiscals per defensar la Constitució davant el cop del procés i davant l’amnistia”. 

🔴 Resultats eleccions de Catalunya 2024, DIRECTE 

📊 La participació en les eleccions de Catalunya 2024 

🔍 Resultats Eleccions de Catalunya 2024 per municipis | CERCADOR
 

Hem decidit dedicar un matí de la nostra campanya per venir a Madrid i agrair als jutges i fiscals la seva feina en la lluita contra el cop que vam patir el 2017, i contra l’amnistia injusta i inconstitucional que ha donat Pedro Sánchez als separatistes”, ha manifestat Carrizosa en declaracions a la premsa, a banda de recordar que han estat els jutges i fiscals espanyols els que han defensat a Catalunya “la vigència de les lleis i la Constitució”. “Els devem aquest homenatge, perquè han estat perseguits i assetjats”, ha afirmat el candidat espanyolista.

El candidat de Ciutadans ha recordat que va seguir “amb orgull” el judici als líders del procés en aquest tribunal. I ha opinat que l’amnistia “desbarata” la feina de la justícia espanyola. “Sánchez vol colonitzar tot el que toca; ho ha fet amb la Fiscalia General de l’Estat, el Tribunal Constitucional, el CIS, TVE i ara ho vol fer amb el CGPJ”, ha lamentat Carrizosa.

És per això que ha demanat a la justícia espanyola i les institucions europees “que continuïn amb la seva feina exemplar” per protegir “l’estat de dret”. El candidat de Cs ha assegurat que l'independentisme ha "oprimit" molts ciutadans i és per això que anhela el judici i empresonament del president a l’exili i candidat de Junts, Carles Puigdemont: "El vull veure entrar aquí, al Suprem, no a la Generalitat". Actualment, el PSC de Salvador Illa lidera les enquestes de manera indiscutible, per molt que l’efecte Puigdemont també manté Junts disparat, a poca distància dels socialistes catalans.

Preguntat pel consens demoscòpic d’aquest 12-M, que situa Ciutadans en risc elevadíssim de quedar fora del Parlament, Carrizosa ha manifestat que alguns pronòstics, els més optimistes per als taronges, sí que apunten que podrien mantenir-se a la cambra catalana. “Estic convençut que al feu de Ciutadans, on som més forts, sí que serem la sorpresa electoral”. Cal recordar que a les darreres eleccions en aquesta cambra, les del 2021, Ciutadans ja va patir una violentíssima patacada. Va passar de ser la força més votada a Catalunya a tenir només sis diputats a l’hemicicle.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!