El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carles Carrizosa, ha exigit aquest diumenge al Govern de Carles Puigdemont que confirmi la seva assistència al Consell de Política Fiscal i Financera convocat pel president del Govern central, Mariano Rajoy, per tractar temes sobre el finançament de les autonomies.

Carrizosa ha criticat que el Govern estigui ocupat discutint els pressupostos autonòmics amb la CUP que "ara mateix aquesta homenatjant al comandant Fidel Castro", mort la matinada d'aquest dissabte.

El portaveu taronja ha insistit que "Catalunya no necessita uns pressupostos a la cubana sinó els d'un país europeu, de manera que cal seure a parlar amb el Govern central", ha declarat Carrizosa als mitjans aquest diumenge.

Preguntat per la decisió dels regidors de la CUP d'anar a treballar el dimarts 6 de desembre, dia de la Constitució, Carrizosa ha afirmat que no es pot comprometre els funcionaris ni obligar-los a posicionar-se però que, per als polítics, "no és nou treballar en festius o caps de setmana ".

D'altra banda, Ciutadans ha afegit que són pocs i petits els municipis en què governa la CUP i ha destacat que "en quatre blocs de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) o del districte Nou Barris de Barcelona hi ha més catalans a favor de la unió amb Espanya que a les localitats governades per la CUP, que opten per la independència ".