Ciutadans s'ha fet avui un embolic amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu cap de files a la capital catalana, Manuel Valls, amb tot de declaracions contradictòries. A poques hores que Valls hagués propiciat la reelecció de Colau a l'alcaldia, Ciutadans ha sortit en tromba contra la continuïtat de l'alcaldessa sense amagar la seva contrarietat.

"Tindrem quatre anys amb més del mateix. Ja sabem el que ha suposat l'alcaldia de Barcelona aquests quatre anys. Ha estat un desastre de gestió, i això és el que tindrem a Barcelona. El nostres regidors no poden votar ni donar suport a una alcaldessa com Ada Colau", ha manifestat el dirigent de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa.

El diputat de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta ha atacat directament l'argument que havia utilitzat Valls per oferir tres vots a Colau, el fet que al seu entendre era un mal menor. "No hi ha res pitjor que Ada Colau", ha deixat anar Girauta.

El rebuig a Colau entre Cs s'ha estès més enllà de Catalunya, i el síndic del partit espanyolista a les Corts valencianes, Toni Cantó, ha manifestat literalment que la reelecció de la candidata de Barcelona en Comú "és un drama". "Quan ha hagut d'escollir entre constitucionalisme i independentisme sempre s'ha posat del costat de l'independentisme, que és el que sol fer Podem", ha afegit.

La fins ahir cap de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ja va avançar ahir el malestar que hi ha a Ciutadans pel suport de Valls a la líder de Barcelona en Comú. Mejías va comentar un tuit d'Ada Colau, en el qual donava suport al president d'Òmnium, Jordi Cuixart, per criticar amb duresa l'alcaldessa i la va titllar d'independentista "camuflada". "Desolador panorama polític per a la ciutat de Barcelona. La reelecció de qui ha provocar el més gran deteriorament de la ciutat, l'ha convertit en un espai d'impunitat i en l'escenari de la confrontació. Aquí un exemple del seu independentisme camuflat i la seva falsa equidistància", va indicar.

Tot semblaria indicar que amb aquest enfrontament públic dins del grup municipal, aquest va cap a la implosió. Però avui Carrizosa ha intentat exorcitzar aquest risc. Ha assegurat que el partit continuarà treballant amb Manuel Valls malgrat haver votat diferent en la investidura de Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona: "Compartim valors, compartim programa i estem disposats a col·laborar", ha subratllat. 

Malgrat això, ha parlat sempre pels 3 regidors militants de Ciutadans, sense incloure els altres 3 que van donar suport a Colau.