El líder de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest diumenge que el partit continuarà treballant amb Manuel Valls malgrat haver votat diferent en la investidura de Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona: "Compartim valors, compartim programa i estem disposats a col·laborar".

En declaracions als periodistes en una carpa que Cs ha instal·lat davant de l'Estació de Sants de Barcelona, el diputat taronja ha explicat que els regidors afiliats al partit van votar en contra de la investidura de Colau seguint les directrius del Comitè Executiu.

Preguntat per si en el grup municipal hi haurà més actuacions diferents entre els regidors que són afiliats a Cs i els que no ho són, Carrizosa no ha volgut valorar el que pugui passar durant el mandat.

Carrizosa ha criticat l'anterior legislatura de Colau (2015-2019) i ha augurat que en els propers quatre anys la gestió serà similar: "Ha estat un desastre de gestió i això és el que tindrem a Barcelona".

Ha celebrat que Cs ha accedit al govern de 550 ajuntaments en el conjunt d'Espanya: "Això suposa haver entrat a governar en un de cada quatre ajuntaments als quals ens presentem", ha assegurat.

A l'accés de Cs als governs municipals l'ha denominat "onada taronja de canvi", i ha afirmat que Cs portarà als consistoris la defensa de la igualtat des del liberalisme, la baixada d'impostos, el suport a les famílies i als autònoms i la defensa de la unió de tots els espanyols.

"Que condemnin la violència"

Carrizosa també ha criticat que la diputada en el Parlament Laura Vílchez "va ser agredida amb un llançament d'un objecte" en sortir de l'Ajuntament de Sabadell (Barcelona) i que a l'eurodiputat Jordi Cañas li van tacar la roba amb pintura groga. Sobre això, ha demanat als independentistes "que condemnin aquest tipus de violència" al Parlament de Catalunya i creu que són ells els que han creat divisió i que són els únics que produeixen atacs, escarnis i insults.

Pactes amb Vox

Preguntat pels pactes amb el PSOE en algunes administracions, Carrizosa ha defensat que han tancat acords prioritàriament amb el PP i sempre "dins de la defensa dels valors que promou Cs". Ha negat que hagin pactat amb Vox i ha insistit que tenen "claríssim" que no volen compartir govern amb la formació que lidera Santiago Abascal.