El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha descartat aquest dimecres des dels passadissos del Congrés que la seva formació presenti una moció de censura a Catalunya després de la pèrdua de la majoria absoluta independentista. Preguntat per aquesta qüestió, Villegas ha recordat que la moció de censura “necessita 68 diputats i està clar que els números no donen”. Ha insistit a demanar al govern de Pedro Sánchez que apliqui el 155 a Catalunya i ha assegurat que la seva formació “seguirà liderant l’oposició i a representar els catalans que volen ser espanyols i europeus”.

Poc després, ja en el ple del Congrés , el president del PP, Pablo Casado, ha aprofitat avui la sessió del control al govern espanyol per oferir el suport de la seva formació a Ciutadans per presentar una moció de censura al president de la Generalitat, Quim Torra. “Estem davant d’una oportunitat històrica”, ha manifestat Casado  adreçant-se al partit d’Albert Rivera, referint-se al trencament de la majoria independentista al Parlament.

Per a que la moció de censura tiri endavant cal assolir la majoria absoluta de la cambra catalana, 68 diputats, una fita impossible més enllà de la suspensió de quatre diputats de Junts per Catalunya, ja que la suma de Cs, PSC, PP i CatComú -si aquesta s’arribés a materialitzar-, només arribaria a 65 escons.