Ciutadans porta tot l'estiu intentant sortir als mitjans i marcar (amb poc èxit) l'agenda política. En algunes ocasions buscant polèmiques on no n'hi ha i en altres repescant-ne d'antigues, com ha estat el cas d'aquest dimecres. La portaveu del partit al Parlament, Lorena Roldán, ha convocat als mitjans aquest matí davant la seu del Síndic de Greuges per anunciar que ha demanat al Parlament la compareixença de Rafel Ribó.

El motiu: que "doni la cara", en paraules de Roldán, sobre les informacions que l'assenyalen com a destinatari d'obsequis de la trama del 3%. Concretament, es parla d'un suposat viatge a Berlín per veure la final Barça-Juventus del 2015 i que hauria pagat Jordi Soler, acusat de finançar a CDC. Una polèmica, però, que no és nova.

La informació va ser publicada per primer cop a finals d'abril i després, a mitjans d'agost, es va publicar la fotografia del viatge. En totes dues ocasions, el mateix Síndic va demanar a mutu propi la compareixença davant el Parlament per explicar-se. Així mateix ho ha apuntat Ribó, en una convocatòria de premsa urgent després de sentir les declaracions de la líder de Ciutadans. 

Ribó ha manifestat que ha demanat dos cops, per carta, comparèixer, i que aquest dimecres ho tornarà a fer per telèfon amb el president, Roger Torrent. A més, ha recordat que la institució publica des del 2008, abans de l'aplicació de la Llei de Transparència, tots els obsequis que rep com a Síndic, "des de les taronges d'Alcanar als detalls de visita als Ajuntaments" ha apuntat, i ha assegurat que Cs ja disposa d'aquesta llista.

D'altra banda, el Síndic ha evitat donar explicacions sobre la suposada informació als mitjans i ha assegurat que primer vol fer-ho al Parlament.