El Parlament d'Andalusia debatrà aquest proper dijous sobre si convé aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya o no. Ni aquesta cambra ni el govern andalús tenen cap tipus de competència sobre l'aplicació del 155, que depèn del Senat, però celebrarà aquest debat a petició de Ciutadans a tan sols 17 dies de les eleccions generals.

El partit ha presentat una Proposició no de Llei (PNL) sobre el tema, que previsiblement serà aprovada amb el suport de Vox i del PP. El text de la proposició vol que "el Parlament d'Andalusia insti el Consell de govern espanyol a instar el govern espanyol a realitzar el requeriment previ al president de la Generalitat de Catalunya que contempla l'article 155 de la Constitució".

Ciutadans també demana que la cambra andalusa reconegui la "imprescindible tasca i professionalitat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional en la seva lluita diària contra el terrorisme i en defensa dels drets i llibertats dels ciutadans de tot Espanya".

Per acabar, lloa l'actuació de la Guàrdia Civil que va detenir "set persones pertanyents als Comitès en Defensa de la República" que "han deixat patent l'existència de cèl·lules radicals dins del moviment independentista que pretenien atemptar contra la llibertat i seguretat a Catalunya".