La cursa per Barcelona, per ara, està molt disputada. Així es desprèn de l’últim baròmetre del CIS, publicat aquest dijous, segons el qual Ernest Maragall i Ada Colau estarien en una situació d’empat tècnic, tant pel que fa a la intenció de vot com al repartiment de regidors dins l’Ajuntament. En tot cas, el que certifica aquesta enquesta és que la cosa estarà entre dos. La resta queden bastant allunyats.

 

Concretament, segons la darrera onada del baròmetre i amb la cuina, Barcelona en Comú tindria una intenció del 23,0% i ERC del 22,9%, a tan sols una dècima de distància. Això es traduiria en una forquilla de regidors de 10-11 per a l’actual alcaldessa Ada Colau i de 9-11 per a l’aspirant Ernest Maragall. Tots dos tenen, doncs, la mateixa projecció per la banda alta.

La tercera posició seria per al PSC, amb una intenció de vot del 12,9% i entre 6-7 regidors. El quart classificat seria Junts per Catalunya, amb entre 5 i 7 regidors. Per darrere se situarien la candidatura de Manuel Valls (5-6), el PP (2-3) i la CUP (2). Tant Vox com Barcelona és Capital (Jordi Graupera) no obtindrien representació.

 

Amb aquests números sobre la taula, Maragall seria el gran guanyador de les eleccions municipals del 26-M, aconseguint entre quatre i sis regidors més dels que disposaven els republicans a Barcelona. Per la seva part, Colau aspira, com a molt, a mantenir els actuals onze regidors o perdre’n un. El PSC en guanyaria entre dos i tres.

 

Per contra, JxCat, amb Quim Forn i Elsa Artadi al capdavant, no aconseguiria mantenir els deu regidors de CiU, i en perdria entre tres i cinc. Per la seva part, el Barcelona és Canvi de Manuel Valls quedaria molt lluny de les seves pròpies expectatives. Com a molt aspiraria a pujar en un regidor el grup municipal de Ciutadans.

 

Pel que fa a les possibles aliances postelectorals, tenint en compte aquests resultats, l’independentisme no sumaria prou per governar en coalició. Per contra, una aliança de les esquerres sí que podria arribar a sumar per la banda alta. Malgrat tot, necessitaria el suport d’una tercera força per la banda baixa, com podrien ser el PSC o JxCat.