El PSOE segueix pujant a les enquestes d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS): aquest mes d'octubre ho fa amb un 31,6%, un lleuger ascens respecte al CIS del passat mes de setembre (30,5%). Ara bé: la dada més destacada és que Ciutadans ha desplaçat el PP al tercer lloc. 

La formació d'Albert Rivera comptava amb una estimació del 19,6% al setembre i ara ha pujat fins al 21%. Com a conseqüència, el partit que dirigeix Pablo Casado ha baixat a la tercera posició: ha passat d'una estimació del 20,8% a 18,2%.

Per la seva banda, Unidos Podemos manté la quarta posició i puja lleugerament: ara es troba amb una estimació del 17,3% respecte al 16,1% que aconseguia el setembre.

Aquest baròmetre del CIS es va dur a terme entre l'1 i el 9 d'aquest mes d'octubre, coincidint amb les polèmiques que van afectar diversos ministres de l'executiu de Sánchez, la negociació per l'acord pressupostari amb Podemos, i l'aniversari del referèndum de l'1-O.

A Casado li passa factura el seu discurs dur, que el fa baixar a la tercera posició; en el darrer baròmetre encara no es podria apreciar el canvi de direcció del PP perquè feia molt poc temps que Casado era president de la formació.

ERC i PDeCAT

Pel que fa a les formacions catalanes, el PDeCAT perdria suport i passaria del 1,9% del darrer CIS al 1,4% actual. En canvi, ERC pujaria 2 dècimes fins a aconseguir un suport del 4,3%.

El baròmetre també posa nota als líders polítics; sense arribar al 5, Sánchez supera Casado i Rivera, aquests dos últims veuen com la seva nota baixa. El polític més ben valorat és el valencià de Compromís Joan Baldoví, amb un 4,75.

Per la seva banda, el portaveu PDeCAT Carles Campuzano obté un 3,5 i el republicà Joan Tardà un 3,12.