El CIS apunta una clara victòria d’ERC amb un 23,4% dels vots en unes eleccions espanyoles a Catalunya, mentre que el PSC recuperaria la segona posició, amb un 20,1% i els comuns quedarien en tercer lloc, amb un 14,2% dels vots. Pel que fa a Vox, obtindria un 0,9% dels vots. 

 

Davant el 23,4% dels vots que obtindria Esquerra, que es consolida com a primera força en unes eventuals eleccions, el PSC en sumaria un 20,1% i els comuns, que han guanyat a Catalunya les dues darreres eleccions al Congrés, quedarien aquest cop en tercera posició amb un 14,2% dels vots.

Així doncs, ERC rep un lleuger augment de votants en comparació amb el CIS del novembre, que n'hi atorgava un 22,2% dels vots. La mateixa tendència segueix el PSC, que al CIS de novembre rebia el 16,7% dels vots davant el 20,1% actuals.

El PDeCAT cauria fins al 6,8%, però remunta amb esforç segons l'enquesta del mes de novembre, que li adjudicava un 3,5% dels suports. Per contra, la intenció de vot al PP creix i obtindria un 5,0% dels vots, segons aquesta enquesta, que el mes passat li donava un 2,6% dels suports.

Per altra banda, Ciutadans sumaria un 8,3% dels vots i superaria clarament el PDeCAT. En el primer sondeig després de les eleccions andaluses, Vox només aconseguiria un 0,9% dels vots, menys dels que preveia l'enquesta del novembre, que li atorgava un 1,1% dels vots a Catalunya. El partit d'ultradreta sí que entraria amb força al Congrés, ja que el baròmetre li atorga un 3,7% de vots

 

 

El sondeig electoral també contempla altres partits com el PACMA, que rebria un 0,7% dels vots. Cal tenir en compte que per obtenir representació al Congrés és necessari obtenir un 3% dels vots a la circumscripció electoral.

Al País Valencià, el CIS atorga la victòria a Ciutadans. El partit taronja obtindria en unes eleccions espanyoles a aquesta comunitat un 19,7% dels vots. El seguiria el Partit Popular amb un 18,8% dels vots i en tercera posició quedaria Podemos amb un 17,4%.

A les Illes Balears, les eleccions les guanyaria, segons el baròmetre, el PSOE, que el votaria un 30,3% del cens electoral. Ciutadans quedaria segon amb la meitat de votants, el 15,2, i el seguirien, amb un doble empat, Podemos i el PP.