El PSC guanyaria les eleccions generals a Catalunya, amb un 26,9 per cent dels vots, molt per davant d’ERC, que quedaria en segona posició amb un 17%, segons el CIS corresponent al mes de febrer.

La situació dibuixada per aquest nou sondeig, que recull l’efecte del fracàs de la figura del relator en les negociacions entre els governs català i espanyol i també el fiasco de la manifestació espanyolista a Madrid, és substancialment diferent a la del mes de gener, quan la victòria era per a ERC amb un 22,7 per cent dels vots i la segona posició per als socialistes, just per sota, amb un 21,6%.

 

Pel que fa a la resta de formacions polítiques, la tercera posició seria per a En Comú Podem, que assoliria un 12,6 per cent dels sufragis, amb una sensible baixada respecte el més passat, on obtenia un 13,3. En quart lloc se situaria Ciutadans, amb un 9,5%, amb un lleuger repunt respecte el 8,9 del mes anterior. Seguiria en la cinquena posició el PP, amb un 5,3% (4,8% al gener). Quant el PDeCAT, quedaria per darrere del PP amb un 3,1% (5% al gener).

 

Vox, per sota del PACMA

Sense gaires possibilitats d’aconseguir escons quedarien el PACMA, amb un 2,4% (1,3) i per darrera dels animalistes, els ultres de Vox, amb un 2,2%, amb un sensible creixement respecte al gener, quan va obtenir un 0,9 per cent dels vots.