El president Pere Aragonès, amb la cúpula del seu grup parlamentari: Josep Maria Jové i Marta Vilalta, i el responsable de l'oficina del president, Sergi Sabrià, d'una banda; i la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident, Jordi Puigneró; el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, i el president del grup parlamentari, Albert Batet, de l'altra, han protagonitzat aquest matí una cimera al màxim nivell entre els socis de Govern.

La reunió s'ha celebrat en plena sessió del Parlament, la qual cosa ha obligat Borràs a cedir la presidència a la republicana Alba Vergés. És el primer cop aquesta legislatura que la presidenta abandona el seu lloc al ple durant la sessió.

Els partits s'han reunit durant una hora i ho han fet a la sala de reunions del grup republicà. La imatge dels màxims responsables d'ERC i Junts dirigint-se al grup ha encès l'expectació als passadissos de la cambra. Això no obstant, tant republicans com Junts han insistit a emmarcar la trobada, al màxim nivell, com a "ordinària". Una reunió més de coordinació del mecanisme previst en l'acord de Govern, asseguren.

Tensió entre socis

Això no obstant, la trobada s'ha celebrat l'endemà que el president i el responsable del grup de Junts fessin evidents davant l'hemicicle les diferències estratègiques entre les dues forces durant la sessió de control al Parlament.

El president va reclamar de nou a Junts que s'assegui a la taula de diàleg i Batet li va exigir que aixequi el veto als noms que proposen per representar-los. El cara a cara d'ahir es produïa després que quinze dies enrere, també durant la sessió de control, es produís una escena similar.

Aquest dimarts, Batet va tornar a emplaçar Aragonès a negociar conjuntament els pressupostos i va plantejar els cinc temes que considera que han de ser el punt de partida.

Malestar d'ERC

En acabar la sessió de control, els republicans no van amagar el malestar que els va provocar tant la pregunta com la rèplica de Batet al ple i ho van fer saber als socis.

Avui, però, les dues formacions han volgut treure ferro a la reunió. En una nota de premsa idèntica que han fet arribar els gabinets de premsa dels dos partits han assegurat que es tracta d'una reunió que forma part del pacte de coordinació entre ambdues formacions".

 

A la imatge principal, el president Pere Aragonès i el president del grup de Junts al Parlament de Catalunya, Albert Batet, a l'auditori del Parlament el dia del debat d'investidura a Aragonès. / Foto: Efe.