La darrera candidata del PDeCAT a les eleccions del Parlament, Àngels Chacón, ha analitzat els punts febles que van portar al seu partit a no treure representació el passat 14 de febrer. Un dels aspectes amb què més incidència ha donat és en el paper que va jugar, aleshores, el president Artur Mas: "No em penedeixo però crec que no va ajudar a aclarir, ha manifestat que vol la suma i a vegades no pot ser", en declaracions a 'Aquí Cuní' de Ser Catalunya. En aquesta suma, es refereix a la del seu PDeCAT amb Junts.

Chacón marca perfil propi i recorda que "Junts demanava la desintegració" del PDeCAT i per tant "la seva desaparició". De fet, ha confirmat que aquest malestar li va traslladar a Mas i explica que aquest li va respondre que "la seva voluntat era ajudar a integrar aquestes dues realitats però li diem 'no pot ser president' perquè ens demana que desapareixem". Chacón conclou que l'estratègia va ser equivocada: "El president va manifestar reiteradament que volia que suméssim i ens entenguéssim i ell estava disposat a anar a parlar amb el president Puigdemont. No va fer el doble joc però no va ajudar a diferenciar els dos projectes".

Seguirà liderant el PDeCAT?

Ara, en clau de futur, no exclou aquesta figura "per la seva rellevància i haver estat un referent" perquè "és una persona a qui se li consultava" però demana canvis. Sense renegar del seu llegat polític, situa el PDeCAT com un partit totalment "renovat i transversal" que ja "té el seu propi full de ruta". En aquest mirar endavant, no es descarta per seguir liderant-lo després del congrés que celebraran el 15 i 16 de maig: "Estem en un període de reflexió, no ho descarto. Hem d'acceptar que els resultats no han estat els que volíem".

Sobre com veu el futur Govern de la Generalitat, Chacón lamenta no poder tenir capacitat de decisió i avisa que el preacord entre Esquerra i la CUP "no porta a una economia productiva, no s'anirà en lloc i no es crearan espais de treball ni riquesa". Novament, el PDeCAT fa palès el contrapès que volien ser respecte la CUP però també analitza el paper de Junts: "No m'agrada gens que proposin una estratègia de confrontació. Tot i que després la veurem perquè Elsa Artadi també parlava l'altre dia de projectes d'estabilitat". Per tot plegat, conclou: "Jo crec en la suma des del respecte i el reconeixement de les particularitats".