L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha substituït la pancarta en suport dels presos que tenia penjada a la façana del consistori per una altra on es llegeix "Pancarta censurada per la Junta Electoral".

D'aquesta manera ha volgut mostrar la seva queixa per l'ordre de retirada del cartell inicial que ha rebut per part de la junta de zona, que va enviar un primer escrit divendres que s'ha ratificat aquest mateix dilluns després de rebre les al·legacions presentades pel govern municipal.

L'executiu argumentava que la pancarta no donava suport a cap candidatura. PPC i Cs havien presentat sengles denúncies davant la junta electoral, i també els Mossos d'Esquadra havien elaborat un document que en requeria la retirada. La decisió de penjar aquest cartell va ser aprovada pel ple de Cerdanyola.

En un comunicat, l'Ajuntament ha explicat que ha decidit acceptar l'ordre de la junta "per imperatiu legal i per no caure en un delicte electoral", però alhora ha considerat que com que la decisió de penjar-la va ser aprovada pel ple, era important informar la població dels motius que han ocasionat la retirada.

L'alcalde del municipi és Carles Escolà, de Compromís per Cerdanyola