ERC guanyaria clarament les eleccions al Parlament i incrementaria els seus actuals 32 escons amb una forquilla d'entre 36 i 38 diputats, segons el darrer baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que relega Ciutadans a la segona posició amb una caiguda d'entre 6 i 7 diputats (29-30) en relació a les eleccions del 21 de desembre. La tercera onada d'enquestes del CEO d'aquest any assenyala que si se celebressin ara eleccions a la Cambra catalana, l'independentisme veuria reforçada la majoria, ja que tot i que JxCat cauria entre 9 i 10 escons i se situaria en 23-24 diputats, la CUP sumaria entre 6 o 7 escons als seus 4 actuals representants.

En relació al fort descens que experimenta JxCat, el director del CEO, Jordi Argelaguet, ha argumentat que aquella candidatura, liderada per Carles Puigdemont el 21-D, era "molt ad hoc", per circumstàncies molt concretes i amb un missatge molt determinat, per la qual cosa, 11 mesos més tard, els votants que li van fer costat s'han reubicat de nou rere les candidatures d'ERC i la CUP.

Segons aquesta enquesta, el PSC tindria un lleu increment percentual i es mantindria amb 17 diputats o en guanyaria un; els comuns podrien incrementar entre 4 i 5 escons la seva representació al Parlament (12-13), mentre que una situació especialment complexa és la del PP que, amb una forquilla de 2-3 diputats obté una estimació de vot del 3,3% que supera molt lleugerament el llindar del 3% imprescindible per obtenir representació.

Victòria d'ERC al Congrés

Esquerra aconseguiria també la victòria en unes eleccions al Congrés on obtindria entre 14 i 15 diputats davant els seus actuals 9 escons, mentre que En Comú Podem perdria la primera posició que va aconseguir a les darreres generals i podria perdre fins a dos diputats amb una forquilla d'entre 10-12 escons.

També el PDeCAT perdria dos escons al Congrés i es quedaria amb 6, la qual cosa el situaria per darrere el PSC ―amb una forquilla entre 7-8 diputats, el supera clarament en vot percentual―, però també per darrere de Ciutadans que guanya el PDeCAT en vot percentual i podria fer-ho també en diputats, atès que el CEO li atribueix entre 6 i 8 escons. El PP pateix una caiguda de 8 punts i passaria dels actuals 6 diputats en representació de Catalunya al Congrés a una forquilla de 1-2 escons.

A la pregunta "Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent?", el mostra un cert creixement (47,2) que el distancia en quatre punts del no (43,2), que també ha registrat un descens.

El Govern suspèn i Junqueras, el millor valorat

El Govern no surt ben parat de l'enquesta del CEO, que li dona una nota de 3,72 sobre 10. Pel que fa als líders polítics, el president d'ERC, Oriol Junqueras, és el més ben valorat amb un 5,97, la secretaria general dels republicans, Marta Rovira, és la segona dirigent més ben valorada amb un 5,16. També aproven des dels Comuns Elisenda Alamany (5,04) i el cupaire Carles Riera (5,01). El president a l'exili Carles Puigdemont suspèn amb 4,59 i el president, Quim Torra, amb un 4,34. Els líders polítics del Parlament pitjor valorats són Inés Arrimadas (2,19) i Xavier García Albiol (1,47).