El prestigiós Centre Wiesenthal, especialitzat en la lluita contra l'antisemitisme, ha carregat contra La Sexta per l'entrevista que emetrà aquesta nit en prime time a Isabel Peralta, la jove feixista madrilenya que s'està convertint en una icona dels ultres espanyols amb suport televisiu.

El centre afirma que ha seguit el cas de la jove des que va aparèixer en un acte d'homenatge a la División Azul, els soldats que Franco va enviar en suport de Hitler a l'URSS.

"Pot atraure els espectadors, però donar veu a aquesta hater en una televisió amb repercussió espanyola donarà ànims als seus partidaris i potser incitarà la violència contra els jueus i altres objectius", ha indicat el portaveu de l'entitat, Shimon Samuels.

El centre recorda que la jove ha rebut "una beca dels neonazis alemanys, que van proposar entrenar-la "per aprendre tècniques de propaganda i combat... per patrullar per regions frontereres per trobar migrants il·legals. Afegeix que els objectius d'aquesta violència contra els estrangers serien majoritàriament refugiats i migrants musulmans, "malgrat el suport que Peralta expressa al Hamàs palestí", el grup integrista que governa a Gaza.

Protesta de l'ambaixada d'Israel

 

La decisió de La Sexta d'entrevistar Isabel Peralta, la jove nazi i antisemita de Madrid, ha acabat provocant un conflicte diplomàtic amb Israel. L'ambaixada del país hebreu ha protestat formalment pel programa de televisió, pel que considera una "difusió de l'antisemitisme i el discurs de l'odi", cosa que coincideix amb un increment d'aquestes actituds a Europa.

"És lamentable i vergonyós que La Sexta doni espai a la difusió de l'antisemitisme i discurs de l'odi", ha assenyalat l'ambaixada.

També l'escriptora Pilar Rahola, com moltíssims altres, va quedar astorada pel fet que l'emissora suposadament progre d'Espanya entrevisti la jove nazi. L'escriptora ha mostrat la seva indignació absoluta després de veure l'anunci. "Una energúmena que defensa una ideologia de mort que va planificar una indústria d'extermini en el seu intent de fer desaparèixer tots els jueus europeus i va assassinar milions de persones, entrevistada per una tele "progre". Ràbia, dolor, repugnància, fàstic", diu Rahola. "Al nazisme no se l'entrevista. Se'l combat. Fàstic, dolor, ràbia", ha indicat.

 

 

"És el nou rostre del feixisme. Admira Hitler. Nega l'Holocaust. Qui és Isabel Peralta?", pregonen a l'anunci de La Sexta per promoure l'entrevista, que s'emetrà divendres. 

Precisament la jove nazi, que va anar a viure a Alemanya amb una mena de beca de 10 mesos a la ciutat de Düsseldorf del grup ultra Der III Weg (la Tercera Via) "per aprendre tècniques de propaganda i combat", va aparèixer aquesta setmana en una manifestació d'aquesta organització, amb torxes. Si no és ella, perquè la mascareta que porta impedeix la confirmació absoluta, s'hi assembla molt, segons va difondre a la xarxa Xavier F. Domènech, activista antifeixista.

Peralta

La manifestació on hauria aparegut l'ultra madrilenya ha estat a Wunsiedel (Baviera), i hi han aparegut individus amb jaquetes amb l'escrit "Nacional, revolucionari, socialista", intentant esquivar la prohibició de símbols nazis a Alemanya. El lema de la marxa era "Record als herois. Només estan morts els qui s'obliden", en una calculada referència als nazis.