Centenars de persones s'han concentrat aquesta tarda a la Puerta del Sol de Madrid davant la seu del govern de la Comunitat, per demanar la dimissió de la presidenta Isabel Díaz Ayuso després de l'anunci de les noves restriccions, que els manifestants consideren "classistes" i "segregadores".

Els manifestants s'han concentrat a la Puerta del Sol cap a les 20:00 hores, després que la presidenta hagi anunciat que la Comunitat restringirà, a partir de dilluns, la mobilitat en les 37 àrees sanitàries de la regió més afectades pel coronavirus, la majoria al sud i els habitants del qual només podran desplaçar-se a altres llocs per anar a treballar i complir obligacions legals o educatives, entre altres supòsits.

"Ayuso feixista, ets una de classista", "No és confinament, és segregació" o "No volem pizza, volem sanitat", han estat alguns dels lemes que han corejat els manifestants, uns 350 segons fonts policials i prop d'un miler segons associacions veïnals que han assistit a la concentració.

manifestacio Madrid porta Sol dimissio Ayuso- Efe

Efe

Prop d'una vintena d'agents formaven una cadena que envoltava la porta principal de la Real Casa de Correos, on s'ha celebrat la roda de premsa en la qual s'han anunciat les noves mesures. A la manifestació, convocada a través de xarxes socials, han assistit el Sindicat d'Estudiants, Sindicalistes d'Esquerra i diverses associacions de veïns dels districtes i barris del sud de Madrid.