Grallers i timbalers d’arreu de Catalunya han fet un concert a les portes del Centre Penitenciari de Lledoners, on hi ha empresonats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

La mobilització l'ha organitzat Grallers per la llibertat, una plataforma sorgida "per vertebrar accions conjuntes del col·lectiu graller a favor dels drets polítics i socials de Catalunya". La d'aquest dissabte és la primera acció que s'ha proposat "com a escalf als presos polítics, per visibilitzar la injustícia d’aquesta situació i reivindicar que el col·lectiu graller està tossudament alçat". El concert ha constat de deu peces escollides per a l’ocasió, entre les quals El cant de la SenyeraL'estaca i Els segadors.

A curt termini la plataforma prepara una nova mobilització a la presó de Puig de les Basses per al 8 o el 9 de setembre i la participació en la manifestació de l’11 de Setembre. Així mateix, a mitjà termini, la plataforma preveu "vertebrar la comunitat grallera", ja que, segons diu, "bona part està formada per gent implicada en la lluita pels drets polítics i socials de Catalunya".