L'ambaixada espanyola a Bèlgica ha impedit avui que el conseller Lluís Puig pogués inaugurar l'exposició Export BCN - Import WBA, organitzada per la Facultat d'Arquitectura La Cambre Horta - Université Libre de Bruxelles, segons ha informat el Govern a l'exili.

L'exposició està organitzada per Wallonie Bruxelles Arquitecture (WBA) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat paga la meitat.

L'ambaixada espanyola ha pressionat al degà de la facultat de la ULB, Pablo Lhoas, que s'ha vist obligat a suspendre la inauguració tal com estava prevista, segons les mateixes fonts. La pressió espanyola s'ha produït enmig del conflicte diplomàtic entre Espanya i Flandes que ha esclatat aquesta setmana, per la retirada de l'estatus diplomàtic al delegat flamenc a Espanya, ordenada pel ministre Josep Borrell.

La censura s'ha produït tot i que Lluís Puig és ara director del programa de la Generalitat per a la internacionalització de la cultura catalana.

El Departament de Cultura s'està qüestionant si portarà l'exposició a Barcelona la primavera de l'any vinent tal com contemplava el projecte.