El govern espanyol interpel·la el conseller Miquel Buch perquè "no faci política" amb l'incendi de les Terres de l'Ebre. Així ho ha assegurat la portaveu en funcions, Isabel Celaá, després de la reunió del Consell de Ministres. Ha estat en resposta a unes declaracions del conseller d'Interior, que ha considerat "normal que quan un país té un foc d'aquestes característiques ens ajudem mútuament amb els veïns" i que "si estiguéssim al costat de l’Empordà segurament l’Estat francès ens ajudaria", en referència a l'ajuda de l'Exèrcit espanyol.

“No es pot fer política amb un incendi: allà està l’Exèrcit, la Unitat Militar d’Emergències treballant amb els serveis de la Generalitat de la mà per apagar un incendi que es dona al territori català i espanyol, i no tinc res més a dir”, ha afirmat Isabel Celaá després de ser preguntada per aquestes declaracions.

Tan sols començar la roda de premsa, la ministra portaveu en funcions ha volgut enviar un "missatge de suport" a tots els efectius que lluiten contra els incendis a Catalunya, i ha subratllat la col·laboració "colze a colze" entre els Bombers de la Generalitat i la Unitat Militar d'Emergències (UME) espanyola. És “un missatge d’unitat en la lluita contra aquest terrible incendi”, ha valorat. “La situació ho requereix, i allà estem treballant i lluitant tots junts”.