Ciutadans vol reprovar la ministra d’Educació, Isabel Celaá, pel suposat “adoctrinament” a les aules dels Països Catalans. És per aquest motiu que aquest dimarts han registrat una proposició no de llei al Congrés de Diputats amb aquesta finalitat. El seu portaveu Juan Carlos Girauta l’ha acusat de ser còmplice del que suposadament passa a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears. Davant d'això, el Ministeri els ha replicat que queden “desqualificats per al debat polític” i ha lamentat que només fan el joc a l’”extremisme”.

En un comunicat, el Ministeri d’Educació ha assegurat que es tracta d’un “assetjament polític sense fonament”. En aquesta línia, la nota retreu que “amb actuacions d’aquest tipus es contravenen, fins i tot, els fonaments de Ciutadans com un partit liberal i europeu respectuós amb la veritat, la transparència i les virtuts cíviques”. El seu departament lamenta que la deriva de la formació “cap a plantejaments fonamentalistes en l’àmbit educatiu els allunya del debat raonat”.

Segons el Ministeri, amb aquesta proposta, Ciutadans només serveix “als interessos de l’extremisme més populista i demagògic en detriment de la veritat i de les normes ètiques del parlamentarisme”.

"Adoctrinament sistemàtic"

“La ministra d’Educació ens està assetjant com a grup parlamentari”, ha criticat Girauta després del comunicat, i ha assegurat que ja havia advertit la ministra sobre “una sèrie de successos greus” a l’educació en aquests territoris. “A Catalunya, a les Illes Balears i a la Comunitat Valenciana hi ha actes polítics separatistes en els centres, simbologia ideològica al seu interior, adoctrinament sistemàtic per part de professors i material ideològic”, ha denunciat.

En aquest sentit, el portaveu de Ciutadans ha alertat Celaá sobre la seva “negligència”, fet que els ha portat a demanar-ne la reprovació. Davant la resposta de la ministra, Girauta li ha replicat que “les virtuts cíviques comencen per una escola que no adoctrini i respecti la neutralitat, i no es dequi a posar idees polítiques als caps dels nens”.