La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha assegurat que les activitats extraescolars "no es faran" si suposa barrejar alumnes de diferents grups. "Si hi ha extraescolars dins la mateixa 'bombolla' serà un punt a favor perquè es puguin fer, però si suposa barrejar alumnes de diferents grups de convivència, òbviament que no és recomanable", ha afirmat.

En una entrevista a La Sexta, la ministra ha defensat que el principal objectiu ha de ser "salvaguardar la salut" dels alumnes, els docents i les famílies: "El cicle educatiu s'ha de cloure amb èxit però la cura de la salut és condició necessària perquè això pugui ser així". La ministra també ha explicat que caldrà "adaptar" les classes d'Educació Física.

Celaá ha fet una crida als pares a portar els seus fills a l'escola, ja que "els beneficis de la presencialitat són insubstituïbles". "El risc zero no existeix i tot depèn de l'evolució de la pandèmia. L'escola és l'espai controlat i animo les famílies a superar el recel perquè els beneficis de la presencialitat són insubstituïbles", ha admès.

Per altra banda, Celaá ha apel·lat a la "resposta institucional" per ajudar els col·legis més petits a comptar amb espais propis i ha destacat la tasca de centres i mestres per preparar el retorn a les aules. Respecte a prendre la temperatura, ha assenyalat que "les direccions dels centres decidiran si ho fan en entrar, abans de començar la classe o deixar aquesta tasca a la família".