La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha assegurat que es negarà a que se supervisin els llibres de text. Ho ha dit durant la resposta a la interpel·lació de la senadora de la formació taronja, Lorena Roldán Suárez, sobre "la neutralitat i la qualitat en l'educació" que s'ha centrat, principalment, en el suposat adoctrinament a l'escola catalana i en l'informe de l'Alta Inspecció sobre els llibres de text a Catalunya. En la seva resposta, la ministra ha encoratjat a Ciutadans a que "plantegi a la cara" aquest debat, si és que el vol.

Roldan ha acusat Celaá "d'encubrir i premiar als qui han sumit Catalunya en una crisi sense precedents", argumentant que ha censurat l'informe que assegura que a l'escola catalana s'adoctrina. "Hem conegut 247 pàgines i 11 annexos que diuen que a Catalunya els llibres de text inciten al separatisme i tergiversen la història de manera alliçonadora", ha assegurat la senadora de Ciutadans.

Per la seva banda, la ministra d'Educació ha advertit que s'oposarà a que Espanya sigui com la Xina, on s'investiga "tot allò estranger que apareix en els seus llibres de text". A més, ha posat en dubte la credibilitat dels estudis sobre els llibres de text a Catalunya, que van ser encarregats per l'exministre d'Educació del govern de Rajoy, Íñigo Méndez de Vigo.