Els CDR han sortit al carrer per plantar cara a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, confirmada aquest matí pel Tribunal Suprem. Tant és així que han acabat davant de les portes del parc de la Ciutadella i han aconseguit entrar-hi per dirigir la protesta davant del Parlament.

Un cop arribats a les portes de la cambra catalana, els Mossos ja havien blindat l'entrada. Poc després, un altre dispositiu ha arribat per darrere, fet que ha obligat els activistes a retrocedir i endinsar-se pel parc. Al seu pas, els CDR han anat formant barricades amb tanques per endarrerir l'avanç de la policia catalana.

 

En un moment donat, un grup de manifestants ha identificat una parella d'agents de la policia secreta. Ha estat aleshores quan els agents han fugit mentre desenes de CDR els perseguien. Centrats en l'home, uns quants li han etzibat alguna empenta i algun cop de peu fins que aquest s'ha pogut escapolir ja fora del parc de la Ciutadella, d'on ha sortir a l'esprint.

Abans d'arribar aquí, uns cinc-cents activistes han iniciat una marxa que els ha acabat portant fins a la delegació del govern espanyol, fortament blindada pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra. Havien estat convocats a les 19 30h a Jardinets de Gràcia.

Un cop allà, han proliferat tota mena d'insults cap als agents i els han llançat diversos petards, caps de porc i bosses d'escombraries mentre uns altres formaven una petita barrera amb plantes.

Els carrussels i la dispersió

Ja fora de la "ratera" del parc de la Ciutadella, els manifestants s'han dirigit a la plaça Urquinaona formant barricades per la Ronda Sant Pere al crit d''Urquinaona, ho tornarem a fer'. 

Almenys sis detinguts

Quan tot just arribaven a la plaça, els carrussels dels furgons dels Mossos han obligat els manifestants a dispersar-se, perdent tota capacitat de reacció a causa del baix número de forces que els quedaven. Ha estat aleshores quan la policia ha acabat detenint un mínim de sis activistes.

Cinc d'ells han estat arrestats pels aldarulls mentre que una sisena persona ha estat ditenguda perquè tenia una recerca judicial per robatori i se l'ha localitzat en les manifestacions. Ara bé, el nombre de detinguts podria incrementar, ja que els Mossos s'han quedat fent identificacions al centre de la ciutat.