El CDR Catalunya ha convocat una manifestació des de Montjuïc i fins al consolat de França, ubicat a la Ronda Universitat 22, un cop hagi finalitzat la protesta independentista unitària convocada a les columnes de Puig i Cadafalch. Els CDR també donen suport a la convocatòria unitària, però demanen que després, amb el mateix esperit unitari, a les 11:30 s'iniciï una marxa cap al consolat, amb el lema Contra la cimera francoespanyola. Els CDR han anunciat en un comunicat que estaran en la convocatòria unitària i conviden tots els independentistes a sumar-s'hi. "Que vegin que no volem formar part ni de l'estat espanyol ni de l'estat francès, que secularment s'han dedicat a fragmentar i intentar aniquilar la nació i la cultura catalana", assenyalen.

🔴 Manifestació del 19 de gener a Barcelona, DIRECTE | Protesta contra la cimera hispanofrancesa

La protesta unitària de l'independentisme contra la cimera hispanofrancesa que reunirà el president espanyol, Pedro Sánchez i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron ha estat convocada per l'ANC, Òmnium i el Consell de la República, i té el suport dels principals partits independentistes, ERC, Junts i la CUP. La manifestació està convocada a les 9:00 hores a les Columnes de Puig i Cadafalch de Montjuïc (plaça Carles Buïgas). Tot i això, com que el cordó de seguretat de la cimera hispanofrancesa és més ampli del que s'esperava, les tres entitats que convoquen la concentració es veuran obligades a reunir els interessats davant de la Font Màgica de Montjuïc. A més de les 3 entitats convocants se n'hi han adherit una trentena més: Associació Atenes - Juristes pels Drets Civils, Associació de Municipis per la Independència (AMI), Cambra de Comerç de Barcelona, CIEMEN, Ateneu Sobiranista Català, Comissió de la Dignitat, Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya, Drets, Estat Català, Front Comú Contra la Repressió, Gràcia República, Grup Construïm República, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Intersindical-CSC, La Resistència, Llengua i República, Meridiana Resisteix, Música per la Llibertat, Tribu Catalonia, Via Independència, Acord d'Esquerres, Plataforma 1 d'Octubre de les Corts, Plataforma 3 d'octubre i el sindicat USTEC-STEs. El lema d'aquesta protesta és Aquí no s'ha acabat res! Independència, Països Catalans, Prou repressió!. En aquesta protesta no hi participaran consellers del govern català.

Per la seva banda, la reunió entre Sánchez i Macron se celebrarà al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), on també serà present el president de la Generalitat, Pere Aragonès, però el govern espanyol ha reduït el seu paper a mínims, i al mateix nivell que el de qualsevol president de comunitat autònoma en les cimeres que anteriorment ja s’han celebrat en diversos territoris de l’estat espanyol. Fonts de la Moncloa rebutgen de ple que hi pugui haver una reunió en algun moment entre Aragonès i Sánchez, i asseguren que no els consta que cap de les dues parts hagi sol·licitat celebrar una trobada privada en algun moment. Des del govern espanyol s’afirma que tots dos presidents coincidiran només al principi de l’acte, durant la recepció de Macron i la passada de revista a les tropes, cap a dos quarts d’onze del matí. Per tant, com a màxim, només podran intercanviar algunes paraules.