Els CDR han encerclat el vespre d'aquest dilluns l'estació de Sants de Barcelona en una nova acció de protesta contra la sentència del Suprem als presos polítics.  Els Mossos, alertats per la crida dels CDR, han tancat amb una antelació d'una hora tots els accessos a l'estació a tota persona que no es disposés a agafar un tren o un metro.

Cinc minuts després que toquessin les set, els centenars de persones concentrades s'han acostat cap a l'entrada de l'estació de la plaça dels Països Catalans reclamant la llibertat dels presos. Un cordó dels Mossos els ha impedit l'accés a l'interior de l'estació. 

Marc Ortín

manifestacio cdr sants mossos - sergi alcazar

Després d'aquest intent d'entrar a les instal·lacions, els manifestants han començat a fer diversos càntics reivindicatius com "No us mereixeu la senyera que porteu", "Catalunya antifeixista" o "premsa espanyola, manipuladora". Minuts després, els manifestants convocats pels CDR han decidir agafar-se de les mans i rodejar ambdós accessos de l'estació. Tot i plantar-se davant dels dos accessos, els Mossos han facilitat un petit passadís per on han anat sortint a ritme lent els passatgers. 

Els CDR han posat la música i l'animació a tota aquesta situació. Un dels càntics més escoltats ha estat la Marxa Imperial d'Star Wars, amb què els mobilitzats han volgut equipar l'Estat espanyol amb el malèfic imperi galàctic de la saga de George Lucas.

Marc González

Durant l'espera, alguns passatgers han intentat travessar la multitud fins arribar al cordó policial per exhibir el seu bitllet i així poder entrar a l'estació. D'altres se n'han anat resignats a buscar un altre estació des d'on poder arribar a la seva destinació.

Una manifestant ha comentat a aquest diari que l'objectiu no era "deixar tota aquesta pobre gent sense tren, no som tan incívics". "Es tracta de molestar una mica i que tot no segueixi com si res", ha afegit.

Marc González

Després de gairebé dues hores de bloqueig, a l'entrada de la plaça dels Països Catalans s'han produït moments de tensió entre manifestants i Mossos. Els agents han arribat a donar empentes i alguns cops de porra.

manifestacio cdr sants mossos brimo - sergi alcazar

En un moment donat, els manifestants també han tractat d'impedir que alguns passatgers accedissin a les instal·lacions, els quals han acabat passant amb l'ajuda de petites càrregues de la policia catalana.

Marc Ortín

Els manifestants també han increpat un periodista d'Antena 3 mentre cobria la manifestació. L'han cridat, xiulat i també l'han acusat de mentir.

Marc Ortín

Finalment, tres hores després que comencés l'acció, la manifestació ha començat a baixar d'intensitat: alguns concentrats han optat per anar desfilant cap a casa, mentre altres s'han assegut a terra a veure begudes amb amics. Fins i tot un petit grup ha anat a xerrar distesament i debatre tranquilament sobre l'actuació policial a uns agents de la Brimo que custodiaven l'estació.

manifestacio cdr sants estacio xerrada agents brimo - marc gonzalez

Marc González