Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han començat una campanya per convocar una nova vaga general a Catalunya sis mesos més tard de la primera aturada de país del 3 d'octubre passat. El CDR de Catalunya vol convocar aquesta nova vaga per tornar a demostrar "el poder del poble" i demanar la república, la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.

L'eslògan d'aquesta nova acció dels comitès és "república o col·lapse", per oposar-se a la repressió i l'immobilisme espanyol i, a més, afectar l'economia espanyola. La consigna ha estat àmpliament compartida durant aquest dimarts a través de centenars de comptes de CDRs de tot Catalunya.

Els CDR reivindiquen que estan "llestos i organitzats" i que tenen tota la força necessària —al carrer, als pobles i als centres de treball— per portar Catalunya a la independència, i afegeixen que tenen la voluntat de "fer grans" els sindicats que van fer possible l'aturada de país del 3 d'octubre.

A les reivindicacions inclouen que, si l'Estat espanyol els vol "productius", els haurà d'escoltar i establir un diàleg amb Catalunya i el seu poble, ja que "el poble mana i el govern obeeix". A més a més, alguns dels CDR també afegeixen que Espanya està apuntalant una "misèria institucionalitzada que oprimeix i escanya Catalunya i que la vaga seria, també, contra els seus mercats i la seva corrupció".

Aquesta nova campanya dels CDR arriba l'endemà que la fiscalia de l'Audiència Nacional emetés un comunicat en què informava que havia començat a impulsar recursos legals contra els comitès per possibles delictes de rebel·lió, malversació de fons públics i altres delictes contra l'ordre públic.