Els CDR han convocat concentracions per la Diada. A través de Twitter han fet una crida: "El pròxim 11 de setembre sortirem al carrer". I argumenten que es manifesten per: "Recordar el Règim del 78 que seguim determinats a assolir la independència i per exigir al govern que aturi la repressió contra l'independentisme i retorni al camí de la desobediència". Amb el lema 'Sentenciem-los' i 'El Poder del Poble', la crida l'han fet, de moment, els CDR del Barcelonès. De moment, tan sols s'ha anunciat que la manifestació està prevista a partir de les 19.30h a Arc de Triomf, Barcelona.

A través de les xarxes també s'hi han sumat els CDR dels barris de Sant Antoni, Sant Andreu, Hostafrancs, Nou Barris, Sant Gervasi de Cassoles, Bon Pastor, Marina i Les Corts de Barcelona, Gavà, Gasteiz (País Basc), entre d'altres. En aquest anunci, no expliciten si demanaran autorització al govern català o les seves autoritats.

Des de Protecció Civil, confirmen a ElNacional.cat que, en aquests moments no en tenen constància. Qualsevol concentració o manifestació a la via pública es gestiona a través del Procicat, el Pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències. Amb la situació actual de pandèmia, els condicionants es tanquen des del Departament de Salut i Interior que són els qui marquen les pautes i les mesures si s'autoritza qualsevol celebració.

En paral·lel, l'ANC ja ha avisat que les concentracions previstes seran prèvia inscripció, no passaran de 300 persones i algunes d'elles es faran amb cadires i marcant el perímetre de distància al terra. La mateixa presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha assegurat que treballen per respectar el dret a la llibertat de manifestació però també la seguretat de la ciutadania. I va fer una crida a sortir als balcons a les 17.14 hores.

L'última concentració dels CDR va ser el passat 9 d'agost coincidint amb la ruta per promoure el turisme a Espanya que van emprendre els reis Felip VI i Letizia. Unes 300 persones van participar en una concentració a la plaça del Vi de Girona. En l'acte es va llegir un manifest i alguns assistents van cremar fotografies de Felip VI i Joan Carles I. En paral·lel, demà i dijous s'ha fet una convocatòria a les portes dels jutjats de Barcelona per donar suport a les 197 persones investigades pel tall de l'AP7 a Salt organitzat per Tsunami Democràtic en contra de la sentència als presos del procés.

SUPORT CDR