Els Comitès de Defensa de la República (CDR) s'han sortit amb la seva. Els independentistes havien convocat la ciutadania a participar en la crema de la Constitució espanyola aquest dimarts, amb motiu del Dia de la Constitució que té lloc cada 6 de desembre. La crida ha reunit diverses desenes de persones a les 11.30 hores al Pla de Palau de Barcelona. Sota el lema, 'la Constitución igual que la reforma penal: foc nou', els CDR han aconseguit aplegar diverses desenes de persones que han participat activament en la crema dels exemplars, i també d'alguna bandera espanyola. "És absurd esperar res de cap negociació amb l'Estat, perquè recorrerà al tipus penal que li convingui per perseguir i reprimir l'independentisme i qualsevol dissidència", van dir els convocants aquest dissabte a les xarxes socials.

 

Cremen la Constitució a Pla de Palau

Aprofitant la manifestació que ha convocat l'ANC per a les 12 hores d'aquest dimarts, amb motiu de la reforma del delicte de sedició que comporta un enduriment dels desordres públics agreujats i la criminalització de la protesta, els CDR havien convocat els manifestants mitja hora abans per aprofitar la convocatòria. L'estratègia ha funcionat, i abans de l'hora ja hi havia desenes de persones a Pla de Palau. Després de tallar el trànsit de vehicles i ocupar el carrer, ha començat una foguera al mig de la calçada en què nombroses persones hi han llançat imitacions de la Constitució espanyola de cartó, i també alguna bandera espanyola. La imatge tan sols ha durat uns minuts, però ha permès els manifestants fer aflorar la seva ràbia. La crema ha anat acompanyada de crits com ara "Botiflers", "Govern dimissió" i "Independència", aquest darrer que s'ha acabat corejant pels assistents.

Manifestació de l'ANC

La convocatòria de l'ANC fa una crida a oposar-se al nou delicte de desordres públics agreujats, una reforma del codi penal que l'Assemblea ha considerat una infracció "en contra dels drets fonamentals que posaran en perill el dret a la manifestació". El recorregut previst és el següent: Pla de Palau - Passeig d'Isabel II (direcció Montjuïc) - Via Laietana (després de girar a l'edifici de Correus) - Plaça de l'Àngel - Carrer Jaume I - Plaça de Sant Jaume. Una vegada arribat a la destinació, tindrà lloc un acte polític amb parlaments.